• Home
 • Vind je balans
 • Informatie&Contact
 • Ayurvedische massages
 • Nieuws
 • bij ayurveda plaatje massage

  Masseren voor lichaamsbewustwording en ontspanning

  Massage behoort tot de alleroudste geneeskrachtige handelingen van de mensheid. De waarde van massage toont zich in de aandachtvolle aanraking. Aanraking is zo fundamenteel belangrijk voor ons mensen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.Aandachtsvolle aanraking laat je werkelijk je lichaam ervaren: dat je meer bent dan al die opgeslagen prikkels of gedachten of een lijf vol stress, gevoelens en emoties. Aandachtsvolle aanraking brengt denken en voelen bij elkaar. Het brengt je naar bewustwording van je lichaam, naar de ontspanning van de adem, naar het hier en nu.

  De klassieke Ayurvedische massage die ik geef wordt Abhyanga genoemd. Dit betekent liefdevolle handen. De Abhyanga onderscheidt zich van andere massagesoorten. De massage is zacht, meditatief, ritmisch en afhankelijk van wat nodig is langzaam, geordend of juist activerend. Altijd met warme Ayurvedische kruidenoliën, die door de herhalende massagebewegingen via de huid naar de zenuw- en bloedbaan gaan en van daaruit lichaam en geest voeden.

   

  Aanbod

  *Zwangerschapsmassage

  Zwanger zijn en moeder worden. Een hele belangrijke periode in je leven. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam snel en kan zwangerschapsmassage helpen om je lichaam en geest soepel te houden en ongemakken te verzachten. Je wordt helemaal ingemasseerd met warme zwangerschapsolie. De massage wordt in zijligging uitgevoerd en zorgt voor verlichting van spierspanning en een diepe ontspanning.

  Tarief € 60 per uur

   

  *Energiemassage na de bevalling

  Een energetische Ayurvedische massage voor (nieuwe) moeders en (nieuwe) vaders. Deze massage ontspant overbelaste spieren, geeft voeding aan buik en bekken en ondersteunt de energieopbouw van lichaam en geest in de eerste weken na de bevalling.

  Tarief € 60 per uur

   

  *Shantala babymassage

  Wil jij graag je baby leren masseren? Volg dan de cursus Shantala babymassage. Deze babymassage draagt bij tot een diepe verbinding en afstemming tussen jou en je kindje, een goede verwerking van prikkels, een gezonde slaap, helpt tegen darmkrampjes, overstrekken, overhuilen en voorkeurshouding, versterkt de motorische en persoonlijke ontwikkeling. Iedere bijeenkomst begint met tijd om het beoefende thuis te bespreken, een korte inleiding en ervaringen uit te wisselen over diverse thema's.

  Tarief: € 120 pp voor 3 bijeenkomsten

   

  *Inschrijven voor de cursus babymassage of meer informatie? Bel Carolien 06-36 144 558 Dagen: worden per thuismassage afgesproken

  Lokatie: bij de ouders aan huis

   

  *Kind massage

  In deze tijd ervaren kinderen al op heel jonge leeftijd stress.

  Ze kunnen hier op reageren met lichamelijke klachten zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, darmkrampen, buikpijn, huilerig zijn, huiduitslag, onrust of niet kunnen slapen. Door massage met milde olie kunnen ze al vanaf jonge leeftijd via de huid een natuurlijke begrenzing opbouwen en indrukken makkelijker gaan verteren, zowel letterlijk als figuurlijk. Massage geeft kinderen een beschermlaagje.De zachtheid van de olie en de aandachtsvolle aanraking werken als een omhulling. Bij regelmatige massage thuis zie je gedrag, concentratie,

  weerstand, slaap, zelfvertrouwen in balans komen.

  De massage wordt tenzij anders aangegeven door het oudere kind, in aanwezigheid van de ouder. Het is wenselijk als ouder samen met mij te masseren zodat je ook thuis kan oefenen. Uiteraard van tevoren met respect voor ja of nee besproken met het kind.

  Leeftijd kind: vanaf 1 tot 18 jaar

  Tarief  tot 10 jaar € 20 per uur van 12- 18 jaar € 40 per uur

   

   

   

   

   

   

  Massagekamer Caro