• Home
 • Vind je balans
 • Informatie&Contact
 • Ayurvedische massages
 • Nieuws
 • Aanwezig zijn

  Het bewust aanwezig zijn in het lichaam is de sleutel naar je goed voelen in lichaam en geest.

   

  Yoga toepassen in de praktijk

  Wat kun je praktisch doen als je het contact met de kalmte in het lichaam denkt kwijt te

  zijn bijvoorbeeld door spanning of stress?

   

  De kern van yoga zegt: herstel het echte contact met de essentie, en doe dit via de weg van het lichaam.

  Als je je ogen sluit, je aandacht naar binnen keert en dan je lichaam waarneemt en voelt, kun je ervaren dat het bestaat uit diepe kalmte en rust. Er zijn wel telkens gedachten, spanningen en onrust die je kunt ervaren, maar deze verschijnen van moment tot moment in de kalmte en rust. Het lichaam voelt zich zó thuis in die kalmte en rust, dat het lichaam kalmte en stilte Is. Ervaar door yoga te doen het samenvallen met deze natuurlijke aard. 

  Leef en werk weer vanuit deze kalmte. Spanning en stress verschijnen in deze kalmte, net zoals alles hierin verschijnt.  Dit te beoefenen door yoga, ademoefeningen en meditatie die bij je passen, vergroot het contact met de stilte in jezelf. Zo zal je meer bij jezelf aanwezig kunnen blijven.

   

  Ayurveda toepassen

  Het contact met het lichaam herstel je volgens de ayurveda door inzicht in je lichaam en jezelf.

  Dit verkrijg je door meer te weten te komen over je lichaamsconstitutie en disbalans.

  Je constitutie is je draaiboek van evenwicht bij je geboorte meegeven ingeprent in je lichaam en geest. Deze constitutie wordt bepaald door de dans van de elementen. Ben je meer een lucht-ether type (Vata) of meer een vuur-type (Pitta) of spelen de elementen aarde-water (Kapha) een grotere rol of juist gecombineerd? Allerlei mengvormen van deze elementen (Dosha's) komen voor in de mens en bepalen je lichamelijke en geestelijke kenmerken, voorkeuren en disbalansen. Ayurveda luistert en kijkt heel nauwkeurig naar deze constitutie en vooral naar de diversiteit in disbalans. Zo vergroot je heel gedetailleerd jouw inzicht in jezelf.

   

  Vind je eigen balans

  In een Ayurvedisch consult ontvang je uitgebreid antwoorden op je vragen over voeding, leefstijl, dagelijkse toepassing in je leven, op jou afgestemde massageolie en massagetechniek. Via gesprek, tongdiagnose en polsdiagnose gaan we op zoek naar de voeding en leefstijl die bij jouw disbalans passen. Deze zijn in Ayurveda de ingang naar je natuurlijke evenwicht. Wat voor de ene persoon goed is, wordt door een ander slecht verdragen. Neem je tot je wat bij je past, dan heeft dat een positief effect op je balans. Neem je juist tot je, wat niet bij je past, dan neemt het evenwicht voelbaar af. Ervaar het zelf!

   

   

   

  bij ahimsa boeddha beeld met rechterhand in Ahmsamudra1